Latest Album

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut rhoncus risus mauris, et commodo lectus hendrerit ac.

banner
Dora Lewis

Tomaž Lojen

Že od mladega se ukvarja z glasbo in to je krojilo tudi njegovo glasbeno izobraževanje. Tolkala se je začel učiti na GŠ Fran Korun Koželjski in končal srednjo šolo v razredu Darka Gorenca. Po končani srednji šoli je odšel v Maribor na Pedagoško fakulteto, smer glasbeni pedagog k profesorju Martinu Bajdetu, nato pa na študij tolkal v Zagreb, kjer je v razredu prof. Igorja Lešnika diplomiral z odliko.

Je dobitnik več nagrad mladih glasbenikov Slovenije, dobitnik nagrade Percussive Arts Society, za najboljši akademski tolkalni ansambel, kot član biNg Bang-a tolkalnega ansambla Akedemije za glasbo v Zagrebu in Glasbene mladine Hrvaške s katerim je igral tudi na Percussive Arts Society International Convetion leta 2004 v Nashvillu(USA) in drugje po svetu. Poleg tega je dobitnik nagrade Ivo Vuljevič HGM in dobitnik posebne rektorjeve nagrade Sveučilišta u Zagrebu.

Kot solist ima za sabo veliko nastopov tako v Sloveniji kot tudi na Hrvaškem in je substitut Slovenske Filharmonije, Simfonikov RTV Slovenija, Simfonikov Hrvaške radiotelevizije.

Tolkala poučuje že od svojega 20 leta. Trenutno poučuje na GŠ Velenje in GŠ Celje , tako se lahko posveti tudi seminarjem v tujini ali pa v Sloveniji. Predaval je že na Hrvaškem, Španiji… Njegovi dijaki in učenci so tako v Sloveniji kot tudi na mednarodnih tekmovanjih zelo uspešni.