Latest Album

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut rhoncus risus mauris, et commodo lectus hendrerit ac.

banner
Dora Lewis

Dejan Tamše

Z glasbo se je pričel ukvarjati pri 6 letih, najprej s klavirjem. Srednjo šolo je zaključil v Velenju, pri prof. Darku Gorencu in prof. Martinu Bajdetu. Diplomiral je na akademiji za glasbo v Ljubljani v razredu prof. Borisa Šurbka.

Dodatno se je izobraževal pri različnih mojstrih v tujini: John Beck – ZDA, Nebojša J. Živkovič – Nem, Ney Rosauro – Bra, Evelyn Glennie, Michael Skinner – VB, Igor Lešnik, Hrvoje Rupčič, Boško Petrovič – Hrv, Gunter Meinhart, Manfred Josl, Walther Grasmann, – Aut, Jean Geffroy – Fra in ostalih.

Poučuje na glasbeni šoli v Žalcu. Leta 2006 je na noge postavil mednarodni festival tolkalnih skupin – BUMfest, čigar umetniški direktor je še danes. www.bumfest.si

Igral je v Orkestru slovenske filharmonije in pri simfonikih RTV. Bil je član skupine 6pack Čukurja – Pimp Panters. Aktiven je ali je bil v jazz in komercialnih zasedbah: Funk You, Jan Plestenjak, velenjska Jazz selekcija. Sodeloval je pri nekaj zgoščenkah.

Od leta 1999 je aktivni član STOP-a, (slovenski tolkalni projekt). Leta 2005 je ustanovil dekliško tolkalno skupino ŠUS. Dejan igra s palicami Innovative Percussion, uporablja bobne BONE Cusom Drums in činele Dream Cymbals. Ima svojo spletno trgovino tolkal (www.dtdrum.com).