Latest Album

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut rhoncus risus mauris, et commodo lectus hendrerit ac.

banner
Dora Lewis
 

O skupini STOP

Skupina slovenski tolkalni projekt (krajše SToP) muzicira že 20 let.

Akademske tolkalce je združila želja po kakovostnem komornem muziciranju in raziskovanju novih tolkalnih zvokov.

Svoje glasbeno in družbeno poslanstvo dopolnjujemo z izvajanjem pedagoških koncertov za mlade, organiziranjem seminarjev in festivala BumFest ter aktivnim spodbujanjem slovenskih skladateljev k pisanju tolkalne glasbe.
Edinstveno skupino sestavljamo uveljavljeni akademski tolkalci: Barbara Kresnik, Marina Golja, Matevž Bajde, Damir Korošec, Franci Krevh, Tomaž Lojen, Davor Plamberger in Dejan Tamše. Koncertirali smo se na številnih odrih doma in na tujem, in sicer v Španiji, Italiji, Nemčiji, Avstriji, Hrvaški, Črni gori, Češki, Litvi in Južni Koreji. Za svoje delo smo leta 2013 prejeli Župančičevo nagrado, leta 2014 pa nagrado Prešernovega sklada.
Člani Slovenskega tolkalnega projekta odkrivamo sveže načine povezovanja različnih umetniških polj ter se (zavestno) odmikamo od izvedbe samo klasičnega tolkalnega programa.

Vrsta uspešnih projektov v povezavi s plesom, videom in, ne nazadnje, s kamnitimi skulpturami priča o dinamični in zreli ustvarjalnosti skupine. Veliko pozornosti namenjamo pedagoškim vsebinam. S komentiranimi koncerti mladim predstavljamo zanimivost in lepoto glasbe.
V 20 letih delovanja smo izvedli zajetno število skladb, mnoge so bile napisane posebej za našo skupino.
Nekaj programov, ki so izstopajoči in za katere menimo, da jih mora videti in slišati širši krog poslušalcev, predstavljamo v tej knjižici.
Pisana barvitost tolkalnih zvokov in atraktiven program.
To je SLOVENSKI TOLKALNI PROJEKT.