Latest Album

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut rhoncus risus mauris, et commodo lectus hendrerit ac.

banner
Dora Lewis

ZABOBNAJ IN ZAPOJ

Glas in tolkala sestavljajo verjetno najstarejši človeški duet. Povezuje jih prvinskost, enostavnost in možnost, da jih združene lahko izvaja tako rekoč vsakdo.

Petje in bobnanje sta bila skozi zgodovino povezana pri delu, obredih, plesu, v zadnjem stoletju pa izvrstno uporabljena na koncertnih odrih.
Koncert z naslovom ZABOBNAJ IN ZAPOJ je glasbeno potovanje po različnih kombinacijah uporabe glasu in tolkal; pestrost različnih glasov in pevskih tehnik znotraj zbora se dopolnjuje s pisano paleto tolkal – od preprostih lesenih desk in praznih konzerv do koncertne marimbe. Temelj programa so slovenske ljudske pesmi, te pa se navezujejo na umetna glasbena dela. Ne izpustimo niti beatboxinga – atraktivnega urbanega oponašanja tolkal s človeškim glasom.

S tem programom SToP odpira poglavje »družinskih koncertov«, katerih namen je skupno obiskovanje koncertov otrok in staršev oz. drugače povezanih generacij. Skrbno izbran program, dovršena glasbena izvedba in seveda jasen spremljevalni komentar poslušalcem vseh generacij približajo pestrost vokalne in tolkalne glasbe ter poglobijo njeno razumevanje. Veseli smo, če obiskovalci z nami tudi zapojejo.

Trajanje:

60 minut

Tehnične potrebe:

koncertno prizorišče, praktikabli za zbor, 20 m2 prostora za tolkala, ozvočenje

Opomba:

Potrebno tehnično opremo lahko po dogovoru priskrbimo tudi sami.

Izvajalci:

30-članski zbor Slovenske filharmonije, Slovenski tolkalni projekt, filharmonični tolkalni ansambel in beatboxer Sašo Vrabič

Za rezervacijo termina kontaktirajte:
Franci Krevh, 041 419 892