Latest Album

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut rhoncus risus mauris, et commodo lectus hendrerit ac.

banner
Dora Lewis

CARMINA BURANA

Scenska kantata Carmina Burana skladatelja Carla Orffa je eno najbolj znanih del 20. stoletja, ki poslušalce vedno očara

Izjemna melodika in hipnotična ritmičnost začarata širok krog poslušalcev, izvajalcem pa ponujata svojevrsten izziv in veselje. Leta 1803 so med knjigami samostanske knjižnice benediktinske opatije Benediktbeuern odkrili dragocen rokopis, opremljen z osmimi prelepimi miniaturami.

Rokopis vsebuje latinske, srednjevisokonemške in starofrancoske pesmi, nastale v 12. in zgodnjem 13. stoletju. Te, po vsebini večinoma ljubezenske, pivske in sploh veseljaške pesmi so po Benediktbeuernu, imenovanem tudi Bura, dobile ime Carmina Burana. Vseskozi so priljubljene zlasti med študenti, svetovni sloves pa dolgujejo skladatelju Carlu Orffu, ki je leta 1937 na nekatere izmed njih zložil scenično kantato. Tako glasbeno delo je idealno za povezovanje različnih okolij in glasbenih sredin.

Koncert smo že nekajkrat lahko izvedli tudi ob sodelovanju kakovostnih krajevnih zborov in tako prakso z veseljem nadaljujemo.

Trajanje:

70–75 minut

Tehnične potrebe:

Carmino Burano lahko izvedemo v dvorani, še lepše pa zazveni na prostem. Zagotoviti je treba praktikable za zbor, na prostem so to lahko tudi naravne stopnice.

Opomba:

Potrebno tehnično opremo lahko po dogovoru priskrbimo tudi sami.

Redni sodelujoči:

zbor Slovenske filharmonije, pianistki Jerneja Grebenšek in Kristina Arnič, vokalni solisti Nina Dominko, sopran, Dejan Maksimilijan Vrbančič, tenor, Tomaž Kovačič, basbariton.

Upodobitev:

Stane Špegel

Za rezervacijo termina kontaktirajte:
Dejan Tamše, 041 718 555