Latest Album

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut rhoncus risus mauris, et commodo lectus hendrerit ac.

banner
Dora Lewis

WINFRIED LEIBOLD – ZVENEČI KAMEN (zvočno potovanje in pogovor)

Podrobno
Čas: september 14, 2020 18.00
Lokacija: Galerija BREG 22, Ljubljana
Zvrst dogodka: Koncert
O dogodku

Winfried Leibold je rojen v Nemčiji. V glasbo so ga pritegnili tradicionalna tolkala, ki jih je preučeval preko 20 let (djina, umbanda, candomble, itd.). Njegovi učitelji so bili Herman Kathan, Dudu Tucci in Rainer Pollak. V zadnjih 15 letih se ukvarja z zvenečimi kamni Klausa Feßmanna  (www.klangsteine.com ) in je predavatelj  na Klangstein Akademie. Pomemben del tega koncepta so tudi zvočne terapije. Kmetija blizu avstrijskega Gradca, ki jo je uredil s svojo ženo, je tako sedaj prostor srečevanja, izobraževanj in relaksacije za posameznike in skupine (www.amkrahl.at).

Neverjeten zvok kamna boste slišali v sozvočju s pisano paleto tolkal – različnimi bobni, lesenimi tolkali in vodo. Nova zvočnost kamna v povezavi s tolkali.

Koncert in pogovor poteka v okviru dogodka “ZVOK KAMNA 2020 – mednarodni festival kamnitih glasbil in drugih čudnih reči”. 

Festival so podprli: Ministrstvo za kulturo, Mestna občina Ljubljana, Občina Komen, Marmor Sežana d.d.

Ogled je brezplačen.

Pri obisku upoštevajte navodila NIJZ glede preprečevanja širjenja virusa SARS-CoV-2. Nosite zaščitne maske, razkužujte roke in ohranjajte ustrezno razdaljo do drugih oseb.

 

 

Map
Deli