Latest Album

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut rhoncus risus mauris, et commodo lectus hendrerit ac.

banner
Dora Lewis

OTVORITEV ZVOČNE GALERIJE & KONCERT

Podrobno
Čas: junij 22, 2019 20:30
Lokacija: Štanjel
Organizator: SToP, Javni zavod Komenski kras
O dogodku

Slovenski tolkalni projekt odpira galerijo.

Slovenski tolkalni projekt z premišljenim iskanjem zvočnih polj v kamnu (in glini), že od leta 2016 načrtno raziskuje zvok kamna.  Kamen ni samo estetski oz. vizualni element, niti ni samo izvor zvoka; je vizualno zvočna sinergija, saj se pri projektu povezujeta kiparstvo in glasbena umetnost ter odpirata nove poti na področju likovne umetnosti in glasbe. Kiparka in tolkalci so raziskovali in veliko časa preživeli v kamnolomih in ateljeju ter iskali zvok kamna. Izsledki so navdušujoči.  Inovativen projekt odraža medsebojno dopolnjevanje glasbene in kiparske umetnosti. Hkrati je interakcijski; ob skulpturah so na voljo udarjalke, da lahko obiskovalci sami ustvarjajo in SLIŠIJO KAMEN.

Iskanje zvočnih polj v kamnu  je zaživel leta 2016 s projektom ZVENEČE SKULPTURE in se nadaljeval leta 2017 s projektom ZVEN KAMNA. Oba projekta sta se predstavila v Ljubljani, Kranju, Mariboru, Kopru, na Vrhniki in Celovcu. Vmesni čas so skulpture čakale v skladišču, kar je bila velika škoda.

V sodelovanju z Javnim zavodom Komenski Kras dajemo kamnom dom.

Zvočna galerija bo prostor za stalno/ začasno / postavitev zbirke zvenečih kamnov mag. Alenka Vidrgar, akad. kip.  Obenem pa atraktiven ter inovativen del ponudbe Štanjela.

Za projekt ZVEN KAMNA je skladatelj Tilen Slakan napisal skladbo PREBUJANJA.

Izvajalci:

SLOVENSKI TOLKALNI PROJEKT (Matevž Bajde, Franci Krevh) – kamnita glasbila

FRANC KOSEM – trobenta

 

Map
Deli