Latest Album

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut rhoncus risus mauris, et commodo lectus hendrerit ac.

banner
Dora Lewis

NAŠE BOŽIČNO DREVO – koncert slovenskih božičnih pesmi za otroke

Podrobno
Čas: december 21, 2019 11.00
Lokacija: Slovenska filharmonija, Ljubljana
Organizator: Slovenska filharmonija
O dogodku

Družinski 4: NAŠE BOŽIČNO DREVO

Božič je praznik, ki ga že vrsto let praznujejo ljudje širom po svetu. Praznovanje izhaja še iz predkrščanskih časov, ko so mnoga ljudstva častila nastop zimskega solsticija, ko se dan ponovno začne daljšati in tako simbolizira zmago dobrega nad zlim, sonca nad temo. Božič je čas, ko se družina zbere skupaj in čas, ki ga preživimo z ljubljenimi. Božič je stanje duha, ki ga pričarajo človeška toplina, prijaznost, božične pesmi in iskrena sreča.

Del tega razpoloženja želimo predstaviti tudi vam s koncertom Naše božično drevo, ki  je nastalo v sodelovanju tolkalne skupine SToP in APZ Tone Tomšič Univerze v Ljubljani.

Slovenske božične pesmi  so v novih priredbah za zbor in tolkala dobile svežo podobo. Naše božično drevo poslušalce preko izjemno zanimive in harmonične kombinacije barv tolkal in zbora popelje v čarobnost božičnega časa. Skladbam, kot so Kam hite pastirci, Sveta noč, idr., so novejšo preobleko nadeli skladatelji Katarina Pustinek Rakar, Tadeja Vulc, Andrej Misson in drugi.

Na tokratnem družinskem koncertu s komentarjem o glasbi, besedilu in namenu pesmi – da bodo mladi poslušalci izvedeli kaj novega in seveda zraven zapeli.

 

Izvajalci:

SLOVENSKI TOLKALNI PROJEKT

APZ TONE TOMŠIČ UL

JERICA GREGORC, dirigentka

 

trajanje: 70 minut

primerna starost: 5+

T: +386 1 2410 800, F: +386 1 2410 900
E: info@filharmonija.si

Map
Deli