Latest Album

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut rhoncus risus mauris, et commodo lectus hendrerit ac.

banner
Dora Lewis

KAMNI – KLIČEM VAS, skladba za pevca in zveneče kamne (noviteta)

Podrobno
Čas: september 11, 2020 19.00
Lokacija: Grad Štanjel, zvočna galerija Kamenica
Zvrst dogodka: Koncert
Organizator: Slovenski tolkalni projekt
O dogodku

Blaž Rojko: KAMNI – KLIČEM VAS

Skladatelj o skladbi pravi: »Z velikim veseljem in hkrati s strahom sem se odzval vabilu Slovenskega tolkalnega projekta, da napišem novo skladbo za kamnite skulpture. Ko bi kamni lahko spregovorili, kaj bi nam povedali? Vesel sem, da lahko spregovorijo na svojstven način in pripovedujejo zgodbo kot mladenič iz Krasa. Za izhodišče glasbenega ustvarjanja sem izbral nekaj pesmi vedno aktualnega pesnika Srečka Kosovela. Vabim vas, da se sami prepričate o aktualnosti njegove vizionarske besede.«

Blaž ROJKO se je rodil leta 1965 v Ljubljani. Njegovo glasbeno področje je glasbena ustvarjalnost za najmlajše, otroke, saj je dolgo let deloval kot vzgojitelj predšolskih otrok. V Ljubljani je leta 1984 končal Srednjo vzgojiteljsko šolo in postal prvi vzgojitelj predšolskih otrok v Sloveniji. Od leta 1993 ima status samostojnega ustvarjalca na področju kulture. Njegovo glasbeno ustvarjanje sega na različna področja, še vedno pa posveča največ svoje ustvarjalnosti delu z otroki, mladostniki in Orffovem inštrumentariju. Za to področje vodi številne seminarje in glasbeno-izobraževalne delavnice za pedagoške delavce in otroke. Sodeluje tudi pri nastajanju didaktičnih gradiv za glasbeno vzgojo v osnovnih šolah. Je avtor priročnikov in didaktičnih gradiv. Zbirke: Zapojmo in zaigrajmo na Orffove inštrumente, Narodne z Orffovimi inštrumenti 1, 2 in 3, Male pesmice. Njegove zborovske skladbe so bile nagrajene na skladateljskih natečajih. Piše tudi scensko glasbo za lutkovne igre in gledališče, ter glasbo za različne komorne sestave.

Koncert poteka v okviru dogodka “ZVOK KAMNA 2020 – mednarodni festival kamnitih glasbil in drugih čudnih reči”. 

Festival so podprli: Ministrstvo za kulturo, Občina Komen, Marmor Sežana d.d.

Vstop prost.

Pri obisku upoštevajte navodila NIJZ glede preprečevanja širjenja virusa SARS-CoV-2. Nosite zaščitne maske, razkužujte roke in ohranjajte ustrezno razdaljo do drugih oseb.

 

Map
Deli