Latest Album

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut rhoncus risus mauris, et commodo lectus hendrerit ac.

banner
Dora Lewis

DrummingCellist & SToP: RITUAL – gostovanje v Italiji

Podrobno
Čas: junij 25, 2021
Zvrst dogodka: Koncert
O dogodku

DrummingCellist & SToP: RITUAL

SLOVENSKI TOLKALNI PROJEKT in KRISTIJAN KRAJNČAN s projektom »RITUAL« gradita most med različnimi poli glasbenega ustvarjanja. Med kompozicijo in improvizacijo. Med etnološkim, klasičnim, jazzovskim in filmskim svetom.

Sta razbijalca glasbenih mitov in talilica ritma, harmonije in melodije.

Kaj je mit? Je tisto, kar se vrtinči iz najglobljih izvirov navdiha človeštva, ustvarjanja, iz stvarjenja umetnosti in sveta. Je tisto, kar je tu že od vekomaj, v tisočletnem prehajanju od ust do ust, iz ušes do ušes, od uma do uma, od domišljije do domišljije. Je tisto, kar kaže pot naprej in vselej tudi tisto čemur je vredno pozorno prisluhniti.

Slovenski tolkalni projekt s »carte blanche« skladatelju, bobnarju in violončelistu Kristijanu Krajnčanu ponuja zmožnost obogatitve zvočnega polja s premišljeno uporabo raznolikih klasičnih tolkal (marimba, vibrafon, zvonovi, gongi, …) in neklasičnih tolkal (afriški bobni, ropotulje, …) ter prinaša nova raziskovanja izraznosti v kombinaciji z bobni, violončelom ter  pripovedovanjem starodavnih zgodb.

S stičiščem starih in novih svetov je »RITUAL« glasbeno-zvočni most, ki zapeljuje z zlatim rezom uravnoteženosti in kaosa, temperamenta in umerjenosti, eksplozivnosti in miline, svetlobe in teme!

Video: TUKAJ

Zasedba:

KRISTIJAN KRANJČAN – glasba, violončelo, bobni, tolkala

BARBARA KRESNIK, DEJAN TAMŠE, FRANCI KREVH, MATEVŽ BAJDE, TOMAŽ LOJEN (Slovenski tolkalni projekt)  – tolkala, glas

Producent: Društvo Slovenski tolkalni projekt

Deli