Latest Album

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut rhoncus risus mauris, et commodo lectus hendrerit ac.

banner
Dora Lewis

20 LET

Energičen show program, programski prerez Slovenskega tolkalnega projekta

Program je idejno zasnovan s prepletanjem klasične in moderne tolkalne glasbe ter uporabo številnih glasbil, v njem gostuje tudi nekaj priznanih slovenskih glasbenikov, vse skupaj pa je podprto z videom za dodaten posebni učinek predstave. Rdeča nit je »SToP-ova tolkalna abeceda«, ki vključuje dela, napisana za Slovenski tolkalni projekt, ter priredbe klasične glasbe, hkrati pa poslušalca ozavešča in mu vsebino z uporabo videa poda na nov, kinematografski način.

Pelje ga iz modernega minimalističnega časa nazaj v klasiko, od popa k priznanim klasičnim slovenskim skladateljem, pri tem pa upošteva ustvarjanje članov ansambla, prikaže glasbila, posebej narejena za posamezne skladbe, ter hkrati vključuje še goste (pevce, plesalce). Enourni energičen program s podporo video projekcije ter sodelujočimi gosti vključuje dela J. Cagea, N. Forte, A. Hačaturjana, T. Lojena, D. Mancinija in drugih.

Trajanje:

70 minut

Tehnične potrebe:

• dvorana: koncertni prostor v izmeri 25 m2, če je le mogoče platno za projekcijo, razširjen lučni park z osvetljevalcem in primerno ozvočenje;<br /> • zunaj: primeren prireditveni prostor s streho za izvedbo koncerta, primernega za večerne ure, platno za projekcijo, razširjen lučni park z osvetljevalcem in primerno ozvočenje.

Opomba:

Potrebno tehnično opremo lahko po dogovoru priskrbimo tudi sami.

Za rezervacijo termina kontaktirajte:
Barbara Kersnik, 040 757 011